Internationalt arbejde We want people to listen!

nigeria

Formålet med udvalget er at skabe et forum, der med støtte fra bestyrelsen skal skabe rammerne for LGBT+ Ungdoms rolle i international politik.
LGBT+ Ungdom er medlem af IGLYO og ILGA og i samarbejde med de øvrige medlemsorganisationer arbejder vi for bedre forhold for LGBT-personer i Europa og i verden. Arbejdet foregår hovedsageligt igennem vidensdeling og koordinering af arbejdet på tværs af grænser.

De seneste år har vi i LGBT+ Ungdoms internationale arbejde haft et særligt fokus på situationen i Østeuropa og Rusland, hvor vores allierede organisationer kæmper mod vold og diskriminerende lovgivning. Vi har blandt andet forsøgt at skabe opmærksomhed omkring disse problematikker igennem events og demonstrationer, blandt andet ved den ukrainske ambassade og ved en flashmob på Roskilde festivalen 2012.

For i endnu højere grad at styrke vores arbejde på området har vi sammen med organisationer fra norden og balkan skabt BABELNOR netværket, hvor vi vil forstætte med at udveksle erfaringer og kompetencer for at styrke hinanden.

Det internationale udvalg vil foruden frivillige bestå af Ungdoms internationale koordinatorer og minimum et bestyrelsesmedlem. Udvalget er på den måde først og fremmest et samarbejde med bestyrelsen, ligesom det vil samarbejde tæt med IPU (Internationalt politisk udvalg). Du behøver ingen erfaring på området for at deltage i arbejdet.

Se også: IGLYO General Assembly 2013