Aseksuelle - da man ikke er tiltrukket af nogen!

Aseksualitet er ikke en seksuel orientering

- da man ikke er tiltrukket af nogen!

Sex og aseksualitet

Da aseksualitet indebærer, at man ikke føler seksuel tiltrækning til andre, betyder dette dog ikke, at aseksuelle ikke kan have seksuelle lyster. Nogle kan have en lige så høj (eller lav) seksuel lyst som ikke-aseksuelle. Mange aseksuelle har dog en meget lav, næsten ikke-eksisterende sexlyst.
Der er derudover forskelle mellem seksuel tiltrækning, seksuel lyst og seksuel trang:

Forskellige aseksualitets-typer

Disse er ikke de eneste “typer” af aseksuelle – ej heller følger alle, der identificerer sig med disse begreber, dem til punkt og prikke. Dette er blot information for at give et overblik over, hvor forskellige aseksuelle kan være fra hinanden.

1Indifferent aseksuel: Aseksuel person, der hverken har et ønske om at have sex eller nærer en særlig afsky over for det, som ville få dem til at foretrække at undgå det. Dybest set, så er de neutrale over for tanken om personligt at deltage i seksuelle aktiviteter.
2Afvisende aseksuel: Aseksuel person, der vil foretrække at undgå at deltage i seksuelle aktiviteter, men ikke er helt frastødt af tanken.
3Frastødt aseksuel: Aseksuel person, der ønsker at undgå at deltage i seksuelle aktiviteter og føler ubehag herved eller er direkte frastødt af tanken herom.
4Nonlibidoist: Person, der ikke har nogen sexlyst og derfor ikke oplever seksuelle drifter eller begær af nogen art.

Bemærk: At være ”afvisende” eller ”frastødt” betyder ikke nødvendigvis, at vedkommende er anti-sex (som i: Ikke sex-positiv). Det knytter sig til, hvordan den enkelte personligt har det med deltagelse i seksuelle aktiviteter. En person kan godt identificere sig som en ”afvisende” eller ”frastødt” aseksuel og stadig være sex-positiv.

Hvis du har SPØRGSMÅL

Kan du skrive til aseksuel@lgbt.dk

Nyttige links

På dansk

På engelsk