Ungdomstelefonen Hver tirsdag kl. 19-21

Ring på telefon 33 36 00 80

Hver tirsdag kl. 19-21

For mange kan det være en kæmpe lettelse blot at være i kontakt med et andet menneske, som man ved, vil lytte fordomsfrit og forstå ens situation.

Emnerne for rådgivningen er ofte spring-ud-problemer over for venner, familie, skolekammerater mv. eller generelt nogle af de tanker og følelser, man kan gå rundt med som ungt menneske, hvis man synes, man er lidt anderledes end sine venner og veninder.
Det kan også handle om forelskelse, sex, seksualitet eller, hvis man er sprunget ud, om hvordan man kan komme i kontakt med andre unge homo- eller biseksuelle eller transpersoner.

Dem der bruger os er primært i aldersgruppen 13-25 år. Personer i andre aldersgrupper samt forældre, venner, lærere, pædagoger og andre fagpersoner er også velkomne til at kontakte os eller bede om en face to face-rådgivning.

Holdet på Ungdomstelefonen består af unge mennesker, der hver især har taget stilling til deres køn og seksualitet og forholder sig åbent og reflekteret hertil. Vi holder os ajour med forskning og debat inden for området og deltager løbende i uddannelsesforløb hos LGBT Danmark.

Vores rådgivning består af to søjler: Vi rådgiver udfra vores personlige erfaringer med at leve som pt. homo-, bi- eller panseksuel og udfra alle de chatter og samtaler, vi har haft samt de mails, vi har besvaret i tidens løb. Vores rådgivning kan derfor være personlig såvel som faglig.

Vi gør en dyd ud af at kende vores forcer såvel som faglige begrænsninger. Hvis vi vurderer, at en ung har brug for mere eller andet end hvad vi kan give, sender vi personen videre til den relevante, kvalificerede vejledning, så fortvivl ej.

Vi kan også henvise til forskellige sociale aktiviteter, fx hos LGBT Danmark, og vi sidder inde med information om, hvor man kan gå ud og møde andre homoer og hvilke internetsider, der kan være værd at tjekke ud, hvis man foretrækker at undersøge mulighederne selv.

Så skriv, ring eller chat eller aftal en face to face-rådgivning med os. Disse foregår udvalgte onsdage, og du skal bare bede om det, så ordner vi alt det praktiske for dig.

Husk
Man skal altid springe, før faldskærmen folder sig ud.
Nyd svæveturen.

Kh. Ungdomstelefonen.