så er det snart tid til generalfosamling!

Kære medlemmer og brugere af LGBT+ Ungdom,

Vi vil informere om, at der den 26. oktober vil blive afholdt LGBT+ Ungdoms årlige generalforsamling, på adressen Vestergade 18E, 3. sal, 1456 København K.

Generalforsamlingen er din mulighed, som enkeltperson, for at påvirke, hvilken retning foreningen går i. Så sæt kryds i kalender.

På dagen kan du stemme og stille op til foreningens bestyrelse, hvis du er medlem - det kan derfor godt betale sig at blive medlem inden. Det er en unik chance for at få indflydelse på organisation og vores politik.

Hvis du som medlem ønsker, at der skal ske en vedtægtsændring, vedrørende én eller flere vedtægter, skal du senest ‪den 28 september‬ indsende den/de vedtægter det drejer sig om og ændringsforslag til disse, til mailen: ‪melaniepetersen@lgbt.dk‬.

Er der henvendelser eller spørgsmål omkring generalforsamlingen, bedes disse også at blive sendt til
melaniepetersen@lgbt.dk

De bedste hilsner,
Bestyrelsen i LGBT+ Ungdom

Vi er utroligt glade, forventningsfulde og virkelig stolte over at kunne præsentere vores nye politiske udspil: ”VEJEN TIL ET MERE INKLUDERENDE DANMARK FOR BØRN OG UNGE LGBTQ+ PERSONER”. Det indeholder 58 politiske anbefalinger, der vil sikre mere tryghed, frihed og bedre trivsel for børn og unge LGBTQ+ personer. Udspillet peger på udfordringer og konkrete løsninger inden for alle områder i samfundet – lige fra daginstitutionerne, grundskolerne, og i uddannelsessystemet til arbejdsmarkedet, sundhedsvæsenet og det offentlig rum.  

 

Mange børn og unge LGBTQ+ personer lever fortsat i frygt - særligt transpersoner er udsatte. På trods af at LGBTQ+ personer har vundet større accept i det danske samfund og vi har fået flere rettigheder, har vi stadig udfordringer med homofobi, bifobi, transfobi og hadforbrydelser i Danmark. Børn og unge LGBTQ+ personer fortæller, at det er svært at bryde ud af de meget traditionelle kønsopfattelser og sociale normer som familien, daginstitutionerne og skolerne præsenterer for dem. Eksempelvis kønsbestemte forventninger til påklædning, seksualitet, opførsel og udseende. Tilfælde som disse kan have store sociale og psykiske konsekvenser i form af angst, ensomhed, selvmordstanker, selvskade, spiseforstyrrelse og stress. Det skal vi have gjort op med. 
 

De udfordringer vi oplever som minoritet, er svære at bekæmpe alene. Vi håber derfor, at vores nye politiske udspil vil give mod til forandring og handling, så Danmark kan blive verdens mest LGBTQ+ inkluderende samfund. Ligestilling handler ikke kun om lovgivning, det handler også om kultur, uddannelse, samfundsstrukturer og sociale normer - det kræver forandringsvilje. LGBTQ+ politik skal have mere betydning for vores samfundsudvikling, hvis vi sammen skal sikre et mere inkluderende Danmark for børn og unge LGBTQ+ personer.  

  

I LGBT+ Ungdom er vi taknemmelige for de mange politiske anbefalinger, som vores seje medlemmer, frivillige og brugere har givet os, når vi har været rundt i landet og besøge dem. Særlig tak til Salon 7, visibiliT, Ungdomstelefonen, AURA Esbjerg, AURA Aalborg, AURA Svendborg og AURA København for at dele ud af jeres erfaringer, drømme og idéer i og for samfundet. Alle de politiske anbefalinger er blevet udarbejdet i samarbejde med børn og unge LGBTQ+ personer, takket være Noah Albrectsen og Nicolaj Laue Juhl fra vores politiske udvalg. De har lagt et kæmpe stykke arbejde i projektet. Til sidst stor ros til Alex Robin Harding- Smith for det flotte grafiske udtryk i det politiske udspil. God læselyst.  

Læs udspillet her!

For henvendelser kontakt:

Nicolaj Laue Juhl
Politisk ansvarlig i LGBT+ Ungdom
E-mail: nicolajlj@lgbt.dk
Tlf.: 22 41 74 00.

LGBT+ Ungdom får nyt tilbud! - visibiliT

visibiliT – synligheden af transkønnede i samfundet

Drømmer du om at forbedre transkønnedes vilkår i Danmark? Vil du være med til at kæmpe for at alle mennesker skal have de samme rettigheder lige meget hvilken kønsidentitet de har? Så er visibiliT tilbuddet for dig.

visibiliT er en aktivistisk og politisk gruppe, hvis formål det er at skabe synlighed for transkønnede, binære som non-binære, i vores ellers cis-heteronormative samfund. Gruppen arbejder både indenfor den organisatoriske og hverdagsmæssige trans-politiske agenda, og er altid åben for forslag til ting vi kan tage op i gruppen.

I visibiliT beskæftiger vi os blandt andet med de lovmæssige områder, der har en effekt på transkønnede, samt kampagnearbejde som har normalisering og synliggørelse af transkønnede i fokus.

Så hvis du har lyst til at give transkønnede en stemme og kæmpe for at gøre deres hverdag nemmere, så er det dig vi har brug for i visibiliT.

Kontakt: visibiliT@lgbt.dk

Sommerlejr - sidste pladser er taget!

Så blev den sidste plads besat, og 60 unge fra vidt forskellige steder i landet, og et par uden for Danmark, skal med os på sommerlejr, og vi glæder os! Hvis du ikke nåede at få en plads, så skriv til os, så kan du komme på venteliste og få tilbudt en plads, hvis nogen hopper fra.

Alle tilmeldte vil modtage flere informationer i et deltagerbrev, som kommer på mailen omkring d. 29-30 juni.
----------------------------------------------------------
We have now closed for sign ups and 60 young people from around Denmark, and a few outside the country, are going on the summer camp with us. We are so excited! If you didn't get a spot you can be put on a waiting list if you write us an e-mail.

All participants will recieve more informations in a letter sent to your e-mail around the 29-30th of June.

Sommerlejr - tilmeldingen lukker snart!

[ENGLISH BELOW]

Vi lukker for tilmelding til årets sommerlejr d. 28. juni kl. 22.00 - Vi har 11 pladser tilbage!
Ps. Man får ikke en bekræftelsesmail ved tilmelding, så hvis man er i tvivl, om man er tilmeldt korrekt, så skriv til sommerlejr@lgbt.dk

TILMELDING

ENGLISH:
We are closing sign ups on the 28th of July at 22.00 - We have 11 spots left!
P.S. You don't get a confirmation email when you sign up, so if you have doubts about whether you signed up correctly, please write an email to sommerlejr@lgbt.dk

SIGN UP

debatindlæg: hvorfor undlader rapport om unges seksualitet lgbt+ personer?

I Politikken i dag mandag d. 20 august har vi i LGBT+ Ungdom i samarbejde med Ungdomsbureauet skrevet et debatindlæg omkring en ny og mangelfuld rapport bestilt af Ligestillingsministeriet. Læs debatindlægget herunder:
 

En ny rapport om - ”Unges opfattelser af køn, krop og seksualitet”- som Ligestillingsministeriet har bestilt, og som er blevet udarbejdet af Det Nationale Forsknings- og Analysecenter for Velfærd (VIVE), belyser kun unge heteroseksuelle. 

”Det er dybt problematisk, at en rapport om unges adfærd helt undlader LGBT+ personer, da det er med til at stigmatisere og fastholde de fordomme og normer, som vi ser og oplever i det danske samfund – nemlig, at vi er anderledes. Spørgsmålet er, hvorfor minoriteter indenfor køn og seksualitet blandt unge overhovedet ikke er nævnt eller tænkt ind i rapporten?” - siger Peter Høj, forperson i LGBT+ Ungdom.  

Også talsperson for Ungdomsbureauet, Nicolaj Laue Juhl, finder dette bemærkelsesværdigt: ”Ifølge undersøgelsen er formålet at sætte fokus på unges opfattelse og praktiske udfoldelse af køn, krop og seksualitet i en ungdomsverden. Det lever undersøgelsen imidlertid ikke helt op til, da LGBT+ personer ikke er en del af undersøgelsen, og er en gruppe, der udgør en væsentlig del af den danske ungdom, undersøgelsen forsøger at sige noget generelt om. 

Rapporten bygger på svar fra over 20.000 unge mellem 16 og 20 år og fokuserer på mange aspekter af ungdomslivet, lige fra unges digitale adfærd og deling af nøgenbilleder, til unges kropsopfattelse og seksuelle debut. Det er en rapport, som belyser mange af de problematikker ungdomslivet indebærer i forhold til køn, krop og seksualitet. Det tyder dog på, at VIVE har taget et metodisk valg om at anvende eksisterende kvantitativt materiale, der ikke afdækker afvigende seksualiteter og kønsidentiteter. Det betyder, at de benyttede spørgeskemaundersøgelser ikke ville give svarmuligheder eller oplysninger om LGBT+ personer, fordi de var tilpasset heteroseksuelle unge. 

”Vi kæmper hver dag for politisk, social, kulturel og arbejdsmæssig ligestilling på alle niveauer i samfundet, og det gælder også, når vi taler om kvantitative metoder. Dette er endnu et eksempel på den strukturelle usynlighed, som vi ser af LGBT+ personer i samfundet. Det undrer os derfor meget, at vores ligestillingsminister ikke har kommenteret og reageret på denne bevidste undladelse af LGBT+ personer, samt været opmærksom på, hvor ensidig og mangelfuld det efterlader rapporten. Det er trods alt Eva Kjer Hansen, der har bedt om at få undersøgelsen lavet.”, siger Peter Høj, forperson i LGBT+ Ungdom, og fortsætter: ”Unge lgbt+ personer findes ikke kun under Pride Week. Vi nød fest-dagen i lørdags, men i dag kæmper vi videre. Vi eksisterer, og vi vil inkluderes. Lovgivning laves bl.a. på baggrund af undersøgelser som denne. Når den er mangelfuld, bliver lovningen det også. ”

”Køns- og seksualitets minoriteter er vigtige, relevante aspekter samt temaer at belyse inden for ungdomskultur. Ungdommen er mangfoldig, og det bør afspejles i undersøgelser, der forsøger at udsige noget generelt om en hel ungdomsgeneration. Vi vil gerne sikre, at alle unge føler sig repræsenteret, når omfattende undersøgelser, som denne, om unges adfærd bliver frigivet. Forhåbentlig vil man i ligestillingsministeriet indse, at det kræver en mere omfangsrig undersøgelse at belyse alle unges opfattelse af køn, krop og seksualitet,” siger Nicolaj Laue Juhl, talsperson for Ungdomsbureauet. 

pressemeddelse om 'love letters'

Vi har i første halvdel af 2018 arbejdet tæt sammen med fantastiske og talentfulde medarbejdere hos Agency Spring x Zupa på dels en ny visuel identitet til foreningen samt en oplysningskampagne og visuel aktivistisk værktøjskasse. Først del heraf er et kærlighedens alfabet, som måske faktisk ikke er så kærligt alligevel... 

Alfabetet 'Love Letters' er nemlig en sarkastisk kommentar til de borgere, aktivister og organisationer, der bruger kærlighed som argument for ligestilling. Man glemmer nemlig dermed alle kønslige minoriteter, som ikke kæmper for kærlighed, men retten til at eksistere og retten til at bestemme over deres egen krop og identitet. Derudover kæmper vi generelt for rettigheder juridisk, kulturelt og socialt og dermed langt fra kun at have ret til at elske den, man vil.

Læs mere om kampagnen her.
Læs pressemeddelsen her.

rekonstituering af bestyrelsen

Torsdag d. 2 august valgte forperson Maja Wolfgang at trække sig fra bestyrelsen med øjeblikkelig virkning. Bestyrelsen har som resultat heraf rekonstitueret sig selv således, at Peter Høj bliver ny forperson, Louise Ladegaard bliver ny næst-forperson og Martin Kaas fortsætter som økonomiansvarlig. 

I LGBT+ Ungdom vil gerne sige et kæmpe stort tak til Maja Wolfgang. Med Maja ved roret har foreningen fortsat dens udvikling og vækst samt opretholdt en kontinuerlig forstærkning af foreningens politiske stemme og virke. Herudover blev der i juli måned afholdt vores allerførste sommerlejr, hvor Maja var en af initiativtagerne bag. Hele bestyrelsen siger tusind tak for nogle gode år, og vi ønsker Maja alt det bedste i fremtiden.
 

events

pre-pride på vela

Pride week står for døren og i den forbindelse fyrer LGBT+ Ungdom i samarbejde med Vela op for en festlig fredagsbar med god musik, beer pong turnering og dans for alle pengene. Vi sørger selvfølgelig for at pynte Vela til den helt store regnbuefest. Så tag en ven under armen d. 10. august kl. 21, hvis du også vil være med til at fejre mangfoldigheden.

Læs mere her!

AURA i Politikken

"Hver anden uge mødes unge, der bryder med normerne for køn og seksualitet, i København. De beskriver det som et frirum til at være sig selv og en mulighed for at tale med nogen, der forstår, hvordan de har det. Nu skal projektet være landsdækkende."

Og det kan I tro! Allerede nu kan man finde AURA i København, Svendborg, Esbjerg og Viborg. Snart også i mange flere byer. Politikken har snakket med projektleder Andreas og nogle af de seje brugere af AURA. Læs hele artiklen her. 

kom med på vores vogn til priden

Nu har du chancen for at komme med på LGBT+ Ungdoms vogn til Copenhagen Pride 2018. Hvad end du har været med til Pride før, eller om Pride til august er din første gang, så er du velkommen i vores vogn.

LGBT+ Ungdom deltager både med vogn og et gående optog bag vognen. På vognen er der plads til 50 personer, og pladserne tildeles således, at medlemmer og foreningens frivillige har førsteret, hvorefter vi følger først til mølle-princippet blandt alle andre. Vi anbefaler derfor, at man først melder sig ind som medlem.

Hvornår
Lørdag d. 18 august kl. 13:00 sættes dette års Pride parade i gang fra Frederiksberg Rådhus og paraden sendes ud på den 3,5 km. lange rute mod Rådhuspladsen. Vi mødes kl. 12:00.

Hvem
Unge lgbt+ personer under 25 år.

Hvordan
Man tilmelder sig via det vedlagte link (her på begivenheden). Det koster 100 kroner for medlemmer og 250 kroner for ikke-medlemmer. Medlemmer har førsteret til at komme på vognen. Så hvis du vil sikre dig en plads kan du sagtens blive medlem først og derefter tilmelde dig vognen. Du kan blive medlem hér:
https://lgbtungdom.dk/bliv-medlem

Hvor
Vi kender ikke den præcise lokation for vores vogn i optoget, men vi starter på Smallegade 1, 2000 Frederiksberg.

Vi holder jer løbende informeret omkring, hvor vi vil holde med vognen osv.
Hvis der er spørgsmål, så kan i skrive til denne mail martingkaas@lgbt.dk.

Vi glæder os til at se dig til en dag med farverig fest, glimmer og skønt humør!

P.s. der vil være gratis forfriskninger på vognen, både med og uden alkohol. Men du må også meget gerne medbringe dit eget!