Drenge som elsker drenge kan også få kræft af en HPV-infektion

Er du bi- eller homoseksuel mand? Og er du mellem 15 og 20 år? Så kan du fra 1 februar 2018 få gratis HPV vaccine! 

Sundhedsstyrelsen har kickstartet et pilotprojekt omkring mænd der har sex med mænd. Det er med til at forebygge mænds risiko for at blive smittet med HPV-virus, som er størst blandt mænd som har sex med mænd. 

Du kan blive vaccineret hos egen læge eller hos Aidsfondet i enten Odense, Århus eller København. Du behøver ikke dine forældres samtykke for at få vaccinen, i de fleste tilfælde. Og du er hel anonym. 

Se mere på link: https://www.sst.dk/…/hpv-vaccinati…/drenge-der-er-til-drenge

AURA søger flere engagerede frivillige!

Vil du være med til at skabe trygge rammer for unge LGBT+-personer? 
Har du lyst til at få kendskab til normkritiske tilgange? 
Har du lyst til at skabe betydningsfulde relationer til de unge? 

Så er det dig, vi leder efter til vores frivilligteam i AURA!

AURA har til formål at skabe et tryggere og alkoholfrit rum for unge LGBT+’ere med fokus på fællesskab og hygge. 

Alle frivillige gennemgår et oplæringsforløb, hvor man stifter bekendtskab med normkritisk praksis, anerkendende pædagogik og meget mere. 

Som frivillig har man stor frihed til at planlægge aktiviteterne og vores varemærke er chill-stemning med fokus på hygge. Men vi lægger også vægt på at afholde faglige oplæg, lave kreative værksteder, eller tage ud i parkerne - det er kun fantasien, der sætter grænser! 

Vi leder efter personer som:

 • er fyldt 20
 • er ansvarsfulde, engagerede og åbne 
 • kan tage 2 vagter hver anden måned
 • deltager i vores frivilligmøder 1 gang om måneden
 • kan deltage i vores oplæringsforløb 

Hvis du synes, at arbejdet som frivillig i AURA lyder som noget for dig, glæder vi os meget til enten at møde dig til et uforpligtende åbent hus-arrangement, læse din ansøgning eller måske begge dele. Vi ønsker at gøre vores frivilliggruppe mere divers og opfordrer derfor alle med interesse til at søge. Vil man høre mere, er man meget velkommen til at skrive til cafeaura@lgbt.dk

 

Vigtige datoer

 • Åbent hus: 12/12 kl.17-18.30
 • Samtaler: Løbene i januar
 • Uddannelsesdag: Start februar
 • Føl-forløb: Foregår fra februar (minimum to events som føl)

GENERALFORSAMLING I LGBT+ UNGDOM

Lørdag d. 7 oktober er det atter tid til generalforsamling i LGBT+ Ungdom, og vi håber på at se så mange af jer som muligt. Om du er gammel kending eller helt ny i foreningen, er det her din mulighed for at komme og få en indflydelse på, hvad der skal ske i LGBT+ Ungdom det kommende år.

På generalforsamlingen skal vi have valgt en ny bestyrelse, og vi har opstillet tre gode grunde til at stille op:

1. Du gør en forskel! I bestyrelsen får du stor personlig indflydelse på fremtidens LGBT+ Ungdom og nye initiativer i foreningen. I sidste ende er du med til at bestemme, hvordan fremtidens LGBT+ aktivisme for unge skal se ud.

2. Det er lærerigt! Mange af os er selv startet i bestyrelsen uden nogen form for erfaring med foreningsarbejde. Et år efter sidder vi og ved pludselig rigtigt meget om politisk aktivisme, normkritik, vedtægter, økonomi og hvad der ellers skal til for at drive en forening.

3. Det er hyggeligt! Simpelt, men vigtigt. I LGBT+ Ungdom bliver du en del af et dejligt fællesskab af unge LGBT+ personer med samme passion som dig, med lysten til at ændre og forbedre vilkårene for unge LGBT+ personer.

LGBT+ Ungdom arbejder efter normkritiske og queerfeministiske principper. Det er ikke et krav, at man ved en masse om dette – vi skal nok sørge for at introducere alle på en grundig og ordentlig måde, så længe man er åben for læring.

Vi håber på, at nogen vil gribe chancen og stille op. Det kræver selvfølgelig tid og arbejde at være med, men du behøver ikke have erfaring med foreningsarbejde før. Vi mødes cirka hver anden uge med arbejdsopgaver ind imellem. Det eneste det kræver er tid, lyst og gå-på-mod.

Til generalforsamlingen kommer der til at være snacks, kaffe og the. Arrangementet tager ca. 2 timer. Vi opfordrer alle vores medlemmer til at komme – også selvom man ikke kender nogen. Man skal være medlem for at stemme, men man kan også sagtens dukke op uden at være medlem.

Dagsorden:

 • Valg af dirigent, referent og stemmetællere
 • Afdelingsbestyrelsens beretning (herunder beretning fra repræsentanter fra de respektive grupper og udvalg i LGBT+ Ungdom)
 • Godkendelse af afdelingens regnskab
 • Fremtidigt arbejde
 • Indkomne forslag
 • Fastsættelse af afdelingskontingent og godkendelse af afdelingens budget
 • Valg af afdelingsbestyrelsen
 • Valg af suppleanter
 • Valg af bilagskontrollant
 • Eventuelt

Efter generalforsamlingen, vil der blive afholdt konstituerende bestyrelsesmøde for den nye bestyrelse. Dette forventes at vare fra 16:30-18:30.

Vi glæder os til at se jer!