Gratis HPV-vaccine hos AIDS-Fondet

I februar måned kickstartede Sundhedsstyrelsen et pilotprojekt omkring, at mænd der har sex med mænd i alderen 15-20 år gratis kunne få HPV-vaccinen. I LGBT+ Ungdom er vi tilfredse med projektet, men mener at vaccinen skal tilbydes gratis til alle - uanset seksuel orientering. 

Du kan blive vaccineret hos egen læge eller hos Aidsfondet i enten Odense, Aalborg, Århus eller København. Du behøver ikke dine forældres samtykke for at få vaccinen, i de fleste tilfælde. Og du er hel anonym. Læs mere herunder, hvordan du kan blive vaccineret hos AIDS-Fondet. 

AIDS-Fondet udbyder gratis HPV-vaccine til drenge, der er til drenge. Drenge vil i dette projekt sige personer med ulige personnummer, som er i alderen 15-20 år. HPV-pilotprojektet løber i hele 2018 og indebærer, at drenge som er en del af målgruppen – og som derfor har en markant større risiko for at udvikle analkræft på baggrund af en HPV-infektion end drenge, der udelukkende har sex med kvinder – gratis kan blive vaccineret for HPV i AIDS-Fondets Checkpoints i København, Aarhus og Odense samt nu også på Infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital. I Aalborg er det forsat AIDS-Fondet, der står for vaccinationstilbuddet.

Det er således nu muligt at blive vaccineret i AIDS-Fondets Checkpoints den første og tredje onsdag i måneden kl. 16-20 i København, kl. 16-19 i Aarhus og Odense samt den tredje onsdag i måneden i Aalborg kl. 16-18. I finder en oversigt over datoerne her. Det er muligt at bestille tid til vaccination ved at ringe på tlf. 33 91 11 19 (hverdage kl. 10-14) eller skriv til raadgivning@aidsfondet.dk.

Den første vaccination skal gives senest d. 31. august 2018, mens de sidste to vaccinationer kan fås til og med d. 31. december 2018.  Drenge, der når at fylde 20 år mellem første og andet stik, er stadig omfattet af tilbuddet. Det væsentligste er blot, at de ikke er fyldt 20 år på tidspunktet for første vaccination.