Vi er utroligt glade, forventningsfulde og virkelig stolte over at kunne præsentere vores nye politiske udspil: ”VEJEN TIL ET MERE INKLUDERENDE DANMARK FOR BØRN OG UNGE LGBTQ+ PERSONER”. Det indeholder 58 politiske anbefalinger, der vil sikre mere tryghed, frihed og bedre trivsel for børn og unge LGBTQ+ personer. Udspillet peger på udfordringer og konkrete løsninger inden for alle områder i samfundet – lige fra daginstitutionerne, grundskolerne, og i uddannelsessystemet til arbejdsmarkedet, sundhedsvæsenet og det offentlig rum.  

 

Mange børn og unge LGBTQ+ personer lever fortsat i frygt - særligt transpersoner er udsatte. På trods af at LGBTQ+ personer har vundet større accept i det danske samfund og vi har fået flere rettigheder, har vi stadig udfordringer med homofobi, bifobi, transfobi og hadforbrydelser i Danmark. Børn og unge LGBTQ+ personer fortæller, at det er svært at bryde ud af de meget traditionelle kønsopfattelser og sociale normer som familien, daginstitutionerne og skolerne præsenterer for dem. Eksempelvis kønsbestemte forventninger til påklædning, seksualitet, opførsel og udseende. Tilfælde som disse kan have store sociale og psykiske konsekvenser i form af angst, ensomhed, selvmordstanker, selvskade, spiseforstyrrelse og stress. Det skal vi have gjort op med. 
 

De udfordringer vi oplever som minoritet, er svære at bekæmpe alene. Vi håber derfor, at vores nye politiske udspil vil give mod til forandring og handling, så Danmark kan blive verdens mest LGBTQ+ inkluderende samfund. Ligestilling handler ikke kun om lovgivning, det handler også om kultur, uddannelse, samfundsstrukturer og sociale normer - det kræver forandringsvilje. LGBTQ+ politik skal have mere betydning for vores samfundsudvikling, hvis vi sammen skal sikre et mere inkluderende Danmark for børn og unge LGBTQ+ personer.  

  

I LGBT+ Ungdom er vi taknemmelige for de mange politiske anbefalinger, som vores seje medlemmer, frivillige og brugere har givet os, når vi har været rundt i landet og besøge dem. Særlig tak til Salon 7, visibiliT, Ungdomstelefonen, AURA Esbjerg, AURA Aalborg, AURA Svendborg og AURA København for at dele ud af jeres erfaringer, drømme og idéer i og for samfundet. Alle de politiske anbefalinger er blevet udarbejdet i samarbejde med børn og unge LGBTQ+ personer, takket være Noah Albrectsen og Nicolaj Laue Juhl fra vores politiske udvalg. De har lagt et kæmpe stykke arbejde i projektet. Til sidst stor ros til Alex Robin Harding- Smith for det flotte grafiske udtryk i det politiske udspil. God læselyst.  

Læs udspillet her!

For henvendelser kontakt:

Nicolaj Laue Juhl
Politisk ansvarlig i LGBT+ Ungdom
E-mail: nicolajlj@lgbt.dk
Tlf.: 22 41 74 00.