auktion med chelsea manning

Chelsea Manning besøger dette års Roskilde Festival, hvor hun skal snakke omkring aktivisme og om at ændre verden. Dom en del af Roskildes fokus på genbrug, vil sofasættet blive sat på auktion bagefter, og Chelsea har valgt at beløbet skal gå til os og vores aktivistiske arbejde i lgbt+ ungdom! Det er vi vildt glade for.

Så hjælp os og støt vores arbejde med at nedbryde de normer, der begrænser, ekskluderer og diskriminerer lgbt+ personer. Auktionen starter kl. 17:00 i dag og slutter ved midnat på lørdag. Kig også gerne forbi vores camp på Roskilde Festival, Unicorny Camp. 

se hvordan du byder her

update på sommerlejr

alle deltagere har d. 28 juni fået tilsendt et deltagerbrev på mail med yderligere informationer. hvis man har betalt, men IKKE har modtaget et brev, er det, fordi man ikke har udfyldt tilmeldingsskemaet efter betalingssiden og derfor ikke er korrekt tilmeldt. hvis det er tilfældet, så kontakt os hurtigst muligt på wolfgang@lgbt.dk

vi mener: lgbt+ skal i pensum

NEJ til hetero-propaganda i grundskolen - og JA TAK til lgbt+ repræsentation på skoleskemaet!

Lige netop dette sætter vi på dagsordenen i et video-indlæg i Altinget, hvor bestyrelselsesmedlem i lgbt+ ungdom, Louise Ladegaard, med poesi som våben slår et slag for queer-repræsentation.

"Alle de historier, som vi hører om i folkeskolen, de handler om fuldstændig det samme. Det handler om heteroseksuelle, der passer ind i vores normer for køn (...) Eleverne skal også læse bøger, hvor Stine bliver forelsket i Trine, og Alex hverken er en dreng eller en pige. Ved at sætte mere fokus på LGBT+-personer vil unge LGBT+-personer få noget at spejle sig i."

I lgbt+ ungdom mener vi, at det skal være obligatorisk for alle landets grundskoler at have lgbt+ repræsentation i deres materialer! Læs hele artiklen og se også indslaget her:

https://www.altinget.dk/civilsamfund/artikel/tv-debat-lgbt-skal-paa-pensum

Vi søger nye frivillige til Ungdomstelefonen

Har du lyst til at være en del af vores hold af frivillige på Ungdomstelefonen? Vi rådgiver unge lgbt+-personer mellem 13 og 25 år. Vi rådgiver både over telefon, chat og mail og en sjælden gang imellem face-to-face. Vi tager alt fra de lette til de tunge samtaler. Vores rådgivning er åben tirsdag 19-21, og som frivillig forventer vi at du tager omkring 2 vagter hver måned og at du kommer til vores månedlige møder. Lige nu er vi 7 rådgivere og er en blandet gruppe af personer med forskellige seksualiteter og køn.

Som ny frivillig har man først nogle følgevagter, hvor man kigger mere erfarne rådgivere over skulderen. Der bliver også holdt en uddannelsesdag, hvor man lærer samtaleteknikker og hører om det grundlag vi arbejder ud fra. Du behøver ikke at vide alt i forvejen, men du skal være villig til at lære.

For at være rådgiver skal du selv være lgbt+-person og du skal være mellem 18 og 30 år. Du behøver ikke at have tidligere rådgivningserfaring, det eneste der er vigtigt er at du brænder for den personlige kontakt og har lyst til at tale med unge mennesker. Du skal selv være et sted i dit liv hvor du har overskud til at hjælpe andre.

Hvis du tænker at du kunne have lyst til at blive rådgiver på Ungdomstelefonen så send en mail til max@lgbt.dk hvor du skriver lidt om hvem du er (navn, alder, hvad du laver) og hvorfor du har lyst til at være rådgiver.

Gratis HPV-vaccine hos AIDS-Fondet

I februar måned kickstartede Sundhedsstyrelsen et pilotprojekt omkring, at mænd der har sex med mænd i alderen 15-20 år gratis kunne få HPV-vaccinen. I LGBT+ Ungdom er vi tilfredse med projektet, men mener at vaccinen skal tilbydes gratis til alle - uanset seksuel orientering. 

Du kan blive vaccineret hos egen læge eller hos Aidsfondet i enten Odense, Aalborg, Århus eller København. Du behøver ikke dine forældres samtykke for at få vaccinen, i de fleste tilfælde. Og du er hel anonym. Læs mere herunder, hvordan du kan blive vaccineret hos AIDS-Fondet. 

AIDS-Fondet udbyder gratis HPV-vaccine til drenge, der er til drenge. Drenge vil i dette projekt sige personer med ulige personnummer, som er i alderen 15-20 år. HPV-pilotprojektet løber i hele 2018 og indebærer, at drenge som er en del af målgruppen – og som derfor har en markant større risiko for at udvikle analkræft på baggrund af en HPV-infektion end drenge, der udelukkende har sex med kvinder – gratis kan blive vaccineret for HPV i AIDS-Fondets Checkpoints i København, Aarhus og Odense samt nu også på Infektionsmedicinsk afdeling på Aalborg Universitetshospital. I Aalborg er det forsat AIDS-Fondet, der står for vaccinationstilbuddet.

Det er således nu muligt at blive vaccineret i AIDS-Fondets Checkpoints den første og tredje onsdag i måneden kl. 16-20 i København, kl. 16-19 i Aarhus og Odense samt den tredje onsdag i måneden i Aalborg kl. 16-18. I finder en oversigt over datoerne her. Det er muligt at bestille tid til vaccination ved at ringe på tlf. 33 91 11 19 (hverdage kl. 10-14) eller skriv til raadgivning@aidsfondet.dk.

Den første vaccination skal gives senest d. 31. august 2018, mens de sidste to vaccinationer kan fås til og med d. 31. december 2018.  Drenge, der når at fylde 20 år mellem første og andet stik, er stadig omfattet af tilbuddet. Det væsentligste er blot, at de ikke er fyldt 20 år på tidspunktet for første vaccination.

Tilmeld dig til vores sommerlejr

Den 27-31. juli afholder vi en sommerlejr for unge LGBT+ personer mellem 15-25 år – og det er helt gratis at deltage. Der er plads til 55 deltagere, og det er først-til-mølle. Tilmeldingsfristen er d. 27. juni. 

Formålet med sommerlejren er at skabe fællesskaber blandt unge LGBT+ personer fra hele landet. På sommerlejren vil der være planlagte aktiviteter og spændende workshops, som bl.a. kommer til at handle om sex, tryghed og grænser og handlemuligheder i forhold til mobning og diskrimination. Men der vil selvfølgelig også være masser af tid til at slappe af og danne venskaber med de andre unge. Alle vil desuden blive inddelt i grupper med andre på samme alder og med en tilknyttet frivillig/kontaktperson, som vil sørge for at alle i gruppen har det godt.

Læs mere her og se hvordan du tilmelder dig:
https://lgbtungdom.dk/sommerlejr/

Introduktion til Unicorny Camp

Overvejer du at bo i Dream City's LGBT+ camp? Eller er du bare nysgerrig efter om der kommer croquis og glitterwrestling igen? Så læs videre, vi holder nemlig et uforpligtende informationsmøde om Unicorny Camp!

Unicorny Camp er Dream Citys LGBT+ camp. Vi har de sidste 4 år boet i Dream City under festivalen. Med campen søger vi at være et frirum og safe space for LGBT+personer, der med vores seje velarrangerede events sætter fokus på spørgsmål omkring køn og seksualitet. Til introduktionen vil vi fortælle lidt om Unicorny og de visioner vi har for campen i år ved RF 2018. Derudover håber vi at kunne brainstorme lidt på fede events. 


Alle nysgerrige og interesserede er velkomne – du behøver ikke have besluttet om du vil bo i Unicorny på forhånd. Du kan være alt fra garvet festivalgænger, tidligere enhjørning til førstegangs gæst ved RF, alle er velkomne. Man dukker bare op - vi håber på at se jer!

Læs mere på vores Facebook event her:
https://www.facebook.com/events/1817055885261578/

Bliv frivillig i LGBT+ Ungdom

Tirsdag d. 24 april fra kl. 18:00-19:00 inviterer vi indenfor i Nygade 7.  Her kan du komme ind og høre, hvordan du kan engagere dig som frivillig i LGBT+ Ungdom. Vi er en frivilligt baseret forening af og for lgbt+ personer under 25 år, og vi arbejder på tre forskellige fronter; rådgivende, politisk og socialt. Kom forbi og hør, hvordan du kan blive en del af vores fællesskab.

Vi forventer eventet tager ca 45 minutter.

Se mere på Facebook eventet her:
https://www.facebook.com/events/193849861231612/ 

Fondsbevilling til AURA

Sidste år fik vores AURA-projekt 1 million kroner af A. P. Møller Fonden til at udbrede fællesskabsdannelse i trygge rammer for unge lgbt+ personer. Vores projektleder Andreas er i fuld gang og inden udgangen af 2019 vil der være AURA netværk at finde i København og 10 andre byer. Vi er allerede åbnet i Svendborg og Aabenraa. 8 andre er på vej. Læs mere om fondsbevillingen til AURA herunder:
https://www.apmollerfonde.dk/projekter/lgbt-faellesskaber-for-unge/

Støttefest for LGBT+ Ungdoms Sommerlejr

Til sommer prøver vi noget, som vi aldrig har prøvet før. I slutningen af juli afholder vi vores første sommerlejr for unge, hvis seksualitet- og/eller kønsidentitet bryder med normen.

Tuborg Fondet kickstartede vores fundraising i sommers med 25.000 kr., men vi mangler fortsat det sidste for at komme i mål. Det er vigtigt for os, at alle uanset socioøkonomisk baggrund har mulighed for at deltage i sommerlejren. Deltagergebyret skal derfor være så lavt som muligt. Så vi har brug for din støtte for at realisere vores mål!

Formålet med LGBT+ Ungdoms sommerlejr er at skabe et fællesskab blandt unge LGBT+ personer fra hele landet og igennem aktiviteter, workshops og undervisning skabe mere bevidsthed blandt de unge og forhåbentligt være med til at myndiggøre dem og styrke deres selvværd.
Vores frivillige møder hver dag unge mennesker, som bliver udstødt af deres familie, bliver mobbet eller diskrimineret i uddannelsessystemet, frataget retten til at tage beslutninger over deres egen krop, udsat for hatecrimes eller generelt har brug for nogen at snakke med i den oftest ensomme og udfordrende proces, det er at være LGBT+ barn eller ung. For os er et af de vigtigste redskaber i den proces derfor at skabe et fællesskab for de unge, så de oplever, at de ikke er forkerte og alene samt at rådgive og informere om normer og undertrykkelsesmekanismer i samfundet for at skabe større bevidsthed. Sommerlejren vil foregå på Fyn for at undgå at centrere sig om København og Århus, som langt de fleste LGBT+ tilbud desværre gør.

Fredag d. 13/4 kl. 21:00 afholder vi på Vela på Vesterbro en støttefest for at samle ind til sommerlejren. Du kan i løbet af aftenen signe up til et medlemskab af foreningen, du kan købe vores seje ‘LGBT+ Ungdom x AURA’-tote bag eller betale penge i entré. På aftenen vil vi benytte os af “pay-what-you-wish”-entré. Du bestemmer altså selv, hvad du vil betale i døren. 20, 50 eller 200 kr. Alt hjælper og går ubeskåret til afholdelse af vores sommerlejr.

Vi glæder os til at se jer til fest, hygge, digtoplæsning og dans d. 13/4 fra kl. 21:00.

Se FB event her: https://www.facebook.com/events/151427378871929/

Drenge som elsker drenge kan også få kræft af en HPV-infektion

Er du bi- eller homoseksuel mand? Og er du mellem 15 og 20 år? Så kan du fra 1 februar 2018 få gratis HPV vaccine! 

Sundhedsstyrelsen har kickstartet et pilotprojekt omkring mænd der har sex med mænd. Det er med til at forebygge mænds risiko for at blive smittet med HPV-virus, som er størst blandt mænd som har sex med mænd. 

Du kan blive vaccineret hos egen læge eller hos Aidsfondet i enten Odense, Århus eller København. Du behøver ikke dine forældres samtykke for at få vaccinen, i de fleste tilfælde. Og du er hel anonym. 

Se mere på link: https://www.sst.dk/…/hpv-vaccinati…/drenge-der-er-til-drenge

AURA søger flere engagerede frivillige!

Vil du være med til at skabe trygge rammer for unge LGBT+-personer? 
Har du lyst til at få kendskab til normkritiske tilgange? 
Har du lyst til at skabe betydningsfulde relationer til de unge? 

Så er det dig, vi leder efter til vores frivilligteam i AURA!

AURA har til formål at skabe et tryggere og alkoholfrit rum for unge LGBT+’ere med fokus på fællesskab og hygge. 

Alle frivillige gennemgår et oplæringsforløb, hvor man stifter bekendtskab med normkritisk praksis, anerkendende pædagogik og meget mere. 

Som frivillig har man stor frihed til at planlægge aktiviteterne og vores varemærke er chill-stemning med fokus på hygge. Men vi lægger også vægt på at afholde faglige oplæg, lave kreative værksteder, eller tage ud i parkerne - det er kun fantasien, der sætter grænser! 

Vi leder efter personer som:

 • er fyldt 20
 • er ansvarsfulde, engagerede og åbne 
 • kan tage 2 vagter hver anden måned
 • deltager i vores frivilligmøder 1 gang om måneden
 • kan deltage i vores oplæringsforløb 

Hvis du synes, at arbejdet som frivillig i AURA lyder som noget for dig, glæder vi os meget til enten at møde dig til et uforpligtende åbent hus-arrangement, læse din ansøgning eller måske begge dele. Vi ønsker at gøre vores frivilliggruppe mere divers og opfordrer derfor alle med interesse til at søge. Vil man høre mere, er man meget velkommen til at skrive til cafeaura@lgbt.dk

 

Vigtige datoer

 • Åbent hus: 12/12 kl.17-18.30
 • Samtaler: Løbene i januar
 • Uddannelsesdag: Start februar
 • Føl-forløb: Foregår fra februar (minimum to events som føl)

GENERALFORSAMLING I LGBT+ UNGDOM

Lørdag d. 7 oktober er det atter tid til generalforsamling i LGBT+ Ungdom, og vi håber på at se så mange af jer som muligt. Om du er gammel kending eller helt ny i foreningen, er det her din mulighed for at komme og få en indflydelse på, hvad der skal ske i LGBT+ Ungdom det kommende år.

På generalforsamlingen skal vi have valgt en ny bestyrelse, og vi har opstillet tre gode grunde til at stille op:

1. Du gør en forskel! I bestyrelsen får du stor personlig indflydelse på fremtidens LGBT+ Ungdom og nye initiativer i foreningen. I sidste ende er du med til at bestemme, hvordan fremtidens LGBT+ aktivisme for unge skal se ud.

2. Det er lærerigt! Mange af os er selv startet i bestyrelsen uden nogen form for erfaring med foreningsarbejde. Et år efter sidder vi og ved pludselig rigtigt meget om politisk aktivisme, normkritik, vedtægter, økonomi og hvad der ellers skal til for at drive en forening.

3. Det er hyggeligt! Simpelt, men vigtigt. I LGBT+ Ungdom bliver du en del af et dejligt fællesskab af unge LGBT+ personer med samme passion som dig, med lysten til at ændre og forbedre vilkårene for unge LGBT+ personer.

LGBT+ Ungdom arbejder efter normkritiske og queerfeministiske principper. Det er ikke et krav, at man ved en masse om dette – vi skal nok sørge for at introducere alle på en grundig og ordentlig måde, så længe man er åben for læring.

Vi håber på, at nogen vil gribe chancen og stille op. Det kræver selvfølgelig tid og arbejde at være med, men du behøver ikke have erfaring med foreningsarbejde før. Vi mødes cirka hver anden uge med arbejdsopgaver ind imellem. Det eneste det kræver er tid, lyst og gå-på-mod.

Til generalforsamlingen kommer der til at være snacks, kaffe og the. Arrangementet tager ca. 2 timer. Vi opfordrer alle vores medlemmer til at komme – også selvom man ikke kender nogen. Man skal være medlem for at stemme, men man kan også sagtens dukke op uden at være medlem.

Dagsorden:

 • Valg af dirigent, referent og stemmetællere
 • Afdelingsbestyrelsens beretning (herunder beretning fra repræsentanter fra de respektive grupper og udvalg i LGBT+ Ungdom)
 • Godkendelse af afdelingens regnskab
 • Fremtidigt arbejde
 • Indkomne forslag
 • Fastsættelse af afdelingskontingent og godkendelse af afdelingens budget
 • Valg af afdelingsbestyrelsen
 • Valg af suppleanter
 • Valg af bilagskontrollant
 • Eventuelt

Efter generalforsamlingen, vil der blive afholdt konstituerende bestyrelsesmøde for den nye bestyrelse. Dette forventes at vare fra 16:30-18:30.

Vi glæder os til at se jer!